VELIKONOČNA REGATA

Tradicionalna Velikonočna regata je potekala 4 dni, od četrtka 14.4. do vključno nedelje 17.4.2022. v jadralnem klubu Pirat, Portorož. V sredo zvečer smo na regato prišli 4 tekmovalci (Mia in Lovro Pogačar, Črt Skalicky in Maks Fošnarič) iz BD Sidra s trenerjem Matjažem Zelko.

To je največja regata v tem delu Evrope. Na regati je tekmovalo okoli 500 jadralcev razreda optimist iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Francije, Nemčije, Italije, Malte, Slovenije, Švice, Slovaške, Turčije in Ukrajine.

Prvi dan smo opravili dva plova v rahlem severo-zahodnem vetru (do 10 vozlov). Tretji plov so zaradi pomanjkanja vetra odpovedali. Na morju smo bili 5h.

Drugi dan smo jadrali v podobnih pogojih. Odjadrali smo tri plove in bili na morju 6h. Po tekmovanju smo imeli špagete, ki so nam jih naredili v klubu.

Tretji in četrti dan je pihala močna burja s sunki vetra do 25 vozlov. Bilo je tudi hladneje kot prva dva dneva. Bilo je dosti bolj naporno jadrat. Regata se je končala z podelitvijo nagrad, zabavo in druženjem jadralcev.

vir JK pirat

vir JK pirat

Bd Sidro sailing team

Accessibility