REZULTATI REGATE ZA 1. JADRO MARIBORA 2023

REZULTATI REGATE ZA 1. JADRO MARIBORA 2023

 

 

Tradicionalna jesenska regata za Prvo jadro Maribora je že zadnjih nekaj let organizirana za jadrnice razreda optimist in po hendikep sistemu Portsmouth Yardstick za vse ostale jadrnice.

Pogoji so bili, za lokalne razmere, odlični. V soboto dopoldne je regatni odbor izpeljal dva plova po precej konstantnem zahodnem vetru, ki je občasno dosegal tudi 10 vozlov. Veter je žal zgodaj popoldan ponehal, jadralci pa so preostanek dneva preživeli v čakanju in ga zaključili s piknikom.

V nedeljo je čez regatno polje zapihal nekoliko manj konstanten vzhodni veter podobne jakosti kot v soboto. Jadralci so do 15:30 zaključili še tri plove in jih tako končali pet od predvidenih šestih.

Na Dravi se je tokrat zbralo 29 jadrnic iz petih klubov.

V razredu optimist so se najbolje odrezali mladi Ptujčani, člani BD Ranca, ki so zasedli prva tri mesta. Zmagal je Ivo Kancler pred Oto Brino Podlesnik in Maretom Kanclerjem. Ptujski trojici je na četrtem mestu sledila domačinka iz BD Sidro Mia Pogačar.

V hendikep sistemu Yardstick je sprva najbolje kazalo Stojanu Skalicky (JK Skipper), ki zmagal v treh plovih od petih, v enem je odstopil, v zadnjem pa zaradi tehničnih težav sploh ni zajadral. Zmagovalec je postal Damjan Švajncer Butinar na jadrnici europa pred Davidom in Katjo Mišič na 470 in Lovrom Pogačarjem na ILCA 4. Celoten zmagovalni oder je tako pripadel domačemu BD Sidro.

Uroš Žvan, predsednik regatnega odbora zq 1. jadro Maribora in mednarodni sodnik

 

SKLIC REDNE VOLILNE SKUPŠČINE

Spoštovani člani BD Sidra,

IO je sprejel odločitev o sklicu redne – volilne skupščine. Zasedanje bo izvedeno 21. 6. 2023 ob 16.57 (začetek letošnjega poletja) uri na BD Sidro, v Bresternici

Ker naj bi skupščina odločala tudi o oblikovanju novih organov društva, vas na podlagi določb devete alineje 28. člena statuta vabim k posredovanju imen kandidatov za člane organov BD Sidro, in sicer:

 

predsednika društva,

sekretarja društva,

5 članov izvršilnega odbora

3 člane nadzornega odbora, in
3 člane disciplinske komisije.

 

V kolikor bodo predlagane tudi zaprte kandidatne liste za posamezen organ društva, se o listi glasuje najprej in se jo v celoti potrdi ali ne potrdi. V zaprti kandidatni listi mora biti jasno označeno kdo je kandidat za predsednika, sekretarja in člane IO – ja. Kandidati lahko kandidirajo le za eno funkcijo oz le na eni listi. Kandidat za predsednika društva ali kandidatna lista za IO mora pripraviti program dela društva oz vizijo razvoja društva v štiriletnem mandatu.

Vloge za kandidature pošljite na  bdsidro@gmail.com do 20.6.2023 

V prilogi je tudi vabilo na skupščino in gradivo.

IO BD Sidra

priloge :

sidro – sklic skupščine 2023

skupščina 2023 – sprememba statuta

Accessibility