Na minuli regati za Prvo jadro Maribora dne 26. in 27. junija je v razredu OPEN jadralo 10 bark, v razredu OPTIMIST pa osem bark.
Izvedenih je bilo šest plovov. Prvo mesto je v skupnem točkovanju dosegel Stojan Skalicky. Drugo mesto je zasedel Miha Zadravec v razredu Evropa. Tretje mesto je osvojil Tim Gajzer JK Burja, ki je v razredu Laser z odličnim regatiranjem pometel s preostalo konkurenco. Iskrene čestitke.
Organizacijski odbor regate je s posebnim odlikovanjem za aktivno udeležbo na vseh šestih plovih nagradil Milana Povodna v razredu O-jolla starodobniki.
Regata je uspela. Imeli smo čudovito vreme z zmernim vetrom.
Hvala vsem, ki ste sodelovali in pomagali pri organizaciji tako regate kot pri kulturnem programu posvečenem Frančku Piršu.
Uradni fotograf Aleš Poštrak je naredil izbor fotografij in jih naložil na povezavo
Slike si lahko naložite kakor komu paše. Povezava bo uradno aktivna 1. mesec.
V prilogi še nekaj fotografij, ki so bile objavljen na :
Jutri, v četrtek 1.6.2021 ob 18 00 na TV Maribor, bo reportaža o regati.
lepo pozdravljeni,
Regatni odbor BD SIdra
PS: naslednja regata bo 18. in 19. septembra 2021 – vljudno vabljeni
REZULTATI:
7 prilog

FRANCIJU

Franci tvoj odhod je bila žalostna vest v mrzlih temenih dneh letošnjega januarja. Sidro ne bo nikdar zapolnilo vrzeli vsega dobrega in koristnega kar si vsak dan prinašal sem na Sidro.

Predvsem pa nihče od nas ne bo zmogel nadomestiti tolikšne vzorne ljubezni in strasti do jadranja, ki si jo je podarjal naši jadralski floti dragi Franci. Ves svoj težko prigaran prosti čas si namenil našemu Sidru in zmeraj je bilo premalo trenutkov ko smo skupaj jadrali.

Drava se ne ozira, tiho teče naprej, kakor da se nebi nič pripetilo. Kakor čas, se ne ustavlja in ne ozira.

Franci mi pa pogledujemo v pretekle trenutke, obujamo spomine na bela jadra sredi Drave in z bolečino zremo v praznino ki si jo zapustil.

Dragi prijatelji, danes smo se zbrali, da spet dvignemo jadra in da se zavemo pomena tega trenutka ko smo skupaj drug z drugim.
Življenje je minljivo, je kot veter. Sedaj je, jutri pa ga več ni. In samo eno je večno in to je ljubezen.

Franci, verjetno sedaj že v nebesih krmariš in vlečeš za škoto, s tistim tranzistorjem pod krmo ki ti igra vesele pesmi. Mi pa smo dočakali težko pričakovan današnji dan, da v tvoj memorial, to našo skromno jezero pobelimo z jadri. Obljubil sem ti, da bo vse belo po jezeru. Saj to si zmeraj najbolj želel. Tako naj bo danes in tudi jutri. In potem pride spet jesen, vse do takrat ko se spet srečamo pod enim drugim svetilnikom tam pri tebi.

Tvoji sojadralci

Accessibility